Odchovy A-Z

 


27.dubna 2013 - se naší Karkulce z Doubí narodila dvě dlouhosrstá mláďata,jedno je slate blue, druhé je bílé červenooké,-Karkulka je naše zkušená mamina,a tatínkem je Indigo Le Grace.


25.dubna 2013 - se konečně rozsypala i samička Rozinka.Její obrovské břicho schovávalo 6 malých kuliček.Doufám,že bude mít dost mlíka, aby všechny přežili!!Tatínkem je opět Lilek Karamela.

22.dubna 2013 - Chakira porodila 4 miminka ,tatínek Ifinetti se může spolu s ní radovat ze 3 holčiček a jednoho kluka. :-)

12.dubna porodila samička Cherry Le Grace 4 malé kuličky: 3 dalmatinky a jednu aguti zlatou.Jsou to 3 holky a kluk.Tatínek opět černý dalmatin Timothey Le Grace.

6.dubna 2013 - samička Marlonka Le Grace porodila dvě pěkná velká miminka.Sameček aguti a samička dalmatinka se mají čile k světu.Tatínkem se stal poprvé mladý sameček, registrovaný Timothey Le Grace.

3.března - se konala na Toulcově dvoře Výstava krátkosrstých morčat.Jeli jsme

na registraci s našimi morčátky, převážně už s naším vlastním odchovem.Z osmi morčátek se jich sedm stalo držiteli licence:

Indigo,Netykavka,Timotey,Tatranka,Rozinka, Cherry a Nota ) a 4 z nich byli vybráni k nafocení do katalogu pana Tejmla Usmívající se.Líbili se mu: Netykavka, Indigo, Cherry a Tatranka


16.února - přicestoval z Prostějova z Chs Od Ječmínka Cuy sameček s PP, narozený v lednu,Saturnin od Ječmínka.Stane se partnerem naší Sisince.

20.ledna - odcestovali do školního zookroužku dva Cuyíci Handy a Santini. Brzy je nahradíme novým samečkem s PP.


2.listopadu 2012 - se narodila miminka samičce Chiméra Rugantino.Je to dalmatinka a celočerný sameček.Otcem je opět Lilek Karamela.První vrh Chiméry se oddálil,ale mláďata se narodila v pořádku a bez problémů.

2.září 2012 - samičce Edith se odpoledne narodila 4 miminka,-jsou to 3 dalmatínci a jedno celočerné.Editka jako zkušená máma zvládla vše bez problému a taky tatímnek Lilek se může pyšnit překrásnými potomky.

18.srpna 2012 - Výstava Toulcův Dvůr-Registrace

Dneska jsme i se zpožděním z cesty na Toulcův dvůr nakonec dorazily.Morčátka se celá ustrašená jídla ani nedotkli a v tom velkém vedru sotva dýchala.Druhá registrace se prováděla od 15 hodin a provedla ji Bc.Lenka Fuksová.Registraci dostala Jasmína Garnet a dvě naše odchovankyně oranžová dalmatinka Chakira a její černá sestra Chaina.Obě dvě jsou dcery naší dalmatinky Aničky Le Grace.Chaina však s námi domů nejela a byla hned na výstavě prodána.Nový domov má v Chs Silver Point.


3.srpna 2012 -první vrh naší Diny Le Grace a Iffinettiho Farma Kvítkovice. Narozen jeden kluk a dvě holky.Ba

19.července se rodičům Deisy Le Grace a Marlonovi Od Klimentky narodily dva kluci a holka.Jsou úžasní.Všichni 3 jsou skořicoví aguťáčci, jen každý má jiný odstín.


11.července se narodil kluk a holka samičce Netykavka a tatínkovi Zeus Dapper.Obě miminka jsou barvy slate blue tan a jsou to coroneti.

25.června 2012 se našemu páru Selin Budweiser a Lilek Karamela narodila čtveřice miminek vyrovnané váhy a se zajímavou, i když ne standartní, barvou dalmatin.Určitě se budou líbit.

20.června 2012 se narodili miminka Gizeldě.Je to její druhý vrh a máme pro změnu samá bílá miminka.Je jich celkem pět, a doufáme, že přežije i to nejmenší.Podruhé se stal tatínkem Rainbow Keeper Mown Hay.
 

7.června jsem se neplánovaně ocitla jako svědek porodu naší Uy-Uy Garnet.Po dvou narozených miminkách se narodilo třetí,ale ihned po narození nejevilo náznak života.Zůstala nám tedy bílá samička a ice-cream samec.Tatínkem je

Rainbow Keeper Mown Hay - video


6.června 2012 - Úžasná miminka se povedli Samantě Budweiser.Nemalou zásluhu má i tatínek Marlon Od Klimentky.Jsou to 3 krásní aguťáčci a jedno celočerné.Velká radost.

4.června 2012 -Karkulka z Doubí nám do rána porodila 4 miminka barvy slate blue s bílou.Dvě mají krásně bílé prdelky a všichni mají lysinku přes čelo.Otcem saténový Zeus Dapper Abrakadabra.

19.května se Fatimě narodilo jen jedno mládě.Nevím,co je příčinou tak málo početných vrhů poslední doby.Ale je to moc krásná a ukázková samička a slate blue barvy. Zeus je letos již potřetí tatínkem.

15.května 2012: Jasmínka nám porodila 3 miminka,z toho jedna veliká samička nežila.Byla to očekávaná slate blue slečna, ale štěstí jí nepřálo.Ale i zbylá dvě celočerná miminka jsou moc krásná.

30.dubna 2012 : Netykavce se po dlouhém očekávání narodilo pouze jedno mláďě.Je to krásný slate blue tan kluk.Opět se stal tatínkem náš Zeus Abrakadabra.

21.dubna 2012 - Výstava v České Lípě .Vezeme morčátka pouze na registraci.Jednoho kluka se nám podařilo prodat a registarci získali: Furosemid z Přediny, Uy Uy Garnet a náš první registrovaný odchovanec je aguti zlatý dalmatin Etien Le Grace.

8.dubna 2012 - samičce Annie Le Grace se narodili 4 miminka (vrh CH),z toho jsou 3 holky.Hrdým novopečeným otcem se stal Marlon.Jeho první vrh.

21.března 2012 - Další naše samička se kulatí.Je to dalmatinka Anička a čeká miminka koncem března.

 

4.března 2012 se u našich Cuy morčátek narodilo 5 mláďat.3 byli tak veliký,že se nepodařilo Sisince porodit je živé.Další chlapeček zemřel několik hodin po porodu.při té vší smůle nám zůstala tato krásná holčička Handy.Jemnější stvoření jsem v rukách ještě nedržela :-)

 


23.října 2011- se Bettynce narodili tři mimina.Jednu zlatou aguti samičku jsem našla mrtvou,měla na hlavičce porodní blánu.Nejspíš se udusila.Zůstala samička a samec,oba dva černobílí.

19.10.2011-Vrh F :Netykavce se narodil druhý vrh,jsou to kupodivu hned 3 samičky,všechny v barvě slate blue.Narodily se v přítomnosti 3 sudiček,Fatimy,Jasmíny a Karkulky.Ať se jim v životě daří.

16.října 2011- Z chovné stanice Garnet nám přibyla nová slečna,krémová UyUy Garnet. Do Liberce ji dovezla majitelka Chs Lucky Diamond Luk z Jablonce.Děkuji jí za dopravu.UyUy dostala jméno podle svého velkého morčecího kvíkání.Je to krásná nevěsta pro našeho bílého satéňáčka Reinbow Keepera.

11.září 2011- Do kolektivu k nám přijeli dvě Cuy morčátka z Vysočiny z Ujčova .Holka Sisi a kluk Santini a jsou staří 3 měsíce.Snad pořádně narostou,už mají kolem 800 g.

31.srpna 2011- Edith se dnes navečer narodili 4 miminka.Bohužel jednoho černého chlapečka jsem našla mrtvého.Ale zůstaly dvě holky a jeden kluk.Dva dalmatinci a jedna černá.Radost!

29.srpna 2011- Gizeldě se na rodili 4 miminka.Na tenhle vrh jsem byla hodně zvědavá.Tatínek je solid aguti dalmatin.Že budou pod bílou maminkou ležet 4 černé kuličky,to jsem nečekala.

12.srpna 2011 - Výstava Toulcův Dvůr :Vzali jsme sebou 6 morčátek, z toho nám jich zaregistrovali 5: Zeuska,Rikyho,Fatimu,Chimérku a Bettynu.

Výstava - FOTO 1

Výstava - FOTO 2

 

11..srpna 2011 se během dne narodili miminka Netykavce Ze statku.Jsou slate blue.Je to vrh C.


10.srpna 2011 - Zateplila jsem strop a dveře v morčetárně.Aby měli přes zimu teplíčko.Ještě dodělat okýnko.:-)

 

7.srpna 2011 - Společně s holkama přijel i kluk Ifinetti Farma Kvítkovice,krásně zbarvený solid stříbrný aguti.Cestovali společně,ale odděleně ve dvou krabicích.Všechny tři morčátka byly zaregistrované a jsou chovná.Holky byly vystrašené,ale Ifinetti hned baštil seno a zkoumal vedlejšího souseda :-)


7.srpna 2011- přicestovali k nám dvě holky,sestry :solid aguti šedá Samanta Budweis a solid aguti zlatá Selin Budweis.Přijeli ZOOkurýrem z jižních čech a cestovali od brzkého rána.První zkušenost s touto přepravou a dobrá.


30.července 2011- Karkulce se narodili 4 malé kuličky.Všichni jsou zbarvení slate blue nebo slate blue s bílou.Tatínkem je Zeus Abrakadabra.


24.července2011 - Zprovoznění nového morčecího areálu.

 

20.června 2011 - se začíná s přestavbou místnosti pro morčátka.Věnuji jim jednu místnost a budou se stavět kotečky


19.června 2011- jsem přivezla z Chs Garnet mladou černou coronetku JASMÍNA Garnet, z pražské Chs Rugantino maličkou černou hladkou CHIMÉRA Rugantino do chovu dalmatinců a nakonec ještě třetí,nejmenší FATIMA from Micky.Ta cestovala nejdelší cestu a to od sobotního rána do neděle odpoledne.Přijela ze Slovenska z Martina.Holky se nejprve rozkoukávaly a druhý den už vesele jedly a kamarádily se.

 

 


22.května 2011- se k nám přistěhovala nová samička NETYKAVKA Ze statku. Přijela ze Šlapanova nedaleko Žďáru nad Sázavou.Je to šeltie,barvy slate blue tan.Je jí už rok a bude do páru s naším Zeuskem.Jsou spolu od 23.5.

 

Od 8.května jsou spolu Zeus a Karkulka


23.dubna 2011 -Registrace na výstavě v Českém Dubu.Zaregistrovali nám všech 5 morčíků,se kterými jsme tam jeli.Úspěch!Marlon,Edith,Lilek,Jasněnka i Karkulka už mají registrační čísla.

 

ZEUS DAPER Abrakadabra se stal novým členem naší skupiny.Bude krásným partnerem pro naše slate blue holky.Pochází z Klenovic na Hané.

 


18.dubna 2011 - Z Prostějova k nám přicestoval krásný mladý sameček coroneta s hnědou-bílou srstí: FUROSEMID z Přediny.Má krásnou bílou masku na hlavičce a pravidelný bílý proužek kolem celého těla.Je pravda,že nás učaroval.Kromě toho má i velmi klidnou a vyrovnanou povahu.

 

17.dubna 2011- Všechny samičky se přestěhovaly do nově vyrobených kotců


12.dubna 2011: oficielně schválena

Chovná stanice Le Grace


11.dubna 2011: schváleno členství v Základní organizaci chovatelů morčat pod hlavičkou Českého svazu chovatelů

1O.dubna- Odstavení 3 mláďat z vrhu A (váhy mají od 275do 285 g).Samička zůstává,je menší.

8.dubna jsme se rozrostli o novou samičku,hladkou bílou crestedku GIZELDU Magpie-Unicorn.Má zajímavý původ, její otec je čoko zlatý teddy a maminka černobílá magpie.Obě nové holky byly ve stresu z přepravy a ze ztráty rodiny.Spolu to snad zvládnou.

 


Stavíme nové bydlení.Brzy se budou probíhat po větších kotečkách.

 

30.března jsme si s Luckou dovezli do naší chs ještě jednu coronetku BETTY.Je to krásná zlatá aguti samička.Tím jsme uzavřeli současnou skupinku dlouhosrstých holčičích morčátek.Děkujeme za ni Lence a její sestře z malinké chs v Liberci.



 

2.dubna2011-Rodinka Edith roste jak z vody.Za 20 dní přibrali a vyrostli v průměru o 117,5g.Nejmenší je Annie a nejvíc roste Accord.

 

 



23.března 2011-Marlon a Riky (Reinbow K.) jsou ode dneška spolu.Utekli k sobě ve výběhu a stali se z nich kamarádi.Jeden bez druhého se už neobejdou.


20.března2011- Elince se ztratily všechny výrůstky po hlavičce,které se jí udělaly ještě v Praze.Ani nevím,co to způsobilo, ale nedostala vůbec žádné léky ani masti.


14.března 2011- Dneska ráno veliké překvapení.Místo dvou černých hlaviček Edith a Elinky na mě jich v kotečku čekalo šest.Ty čtyři malinký jsem nečekala.Protože jsem Edith koupila březí, nevěděla jsem přesné datum porodu.Všechno přišlo trošku dřív. Ale miminka jsou zatím čilá a snad to tak zůstane.Jsou to tři šimlíci,-dalmatinci po tátovi a jedno černé hladké.Teta Elinka se o ně stará také.


Takhle se umí rozvalovat naše malá Karkulka.Že kolem ní běhám s foťákem jí vůbec nevadilo.


12.března 2011- Z Prahy se k nám přistěhoval malinký RAINBOW KEEPER.Je z chovné stanice Mown Hay,která se zabývá chovem hladkých v barvě bílá,krémová a ice-cream.Nový přírůstek je kluk,saténový crested.Hned jsem zjistila, jaký že je to kluk,jako buk.Ještě mu není celý měsíc a dostala jsem ho dřív, než to mělo být,-ale je to pěkně nebojácný a zvídavý mrňous.Kouká na všechno a beze známek stresu se pouští do průzkumů nových věcí.Doufám,že z něho jednou vyroste šampion.Jako jsou oba jeho rodiče.


20.února 2011 - Na inzerát jsem sehnala do páru k Marlonkovi černou crestedku Edith.Paní mi nabídla i samečka , černého dalmatinka Lilka. Byl moc hezký a tak je u nás. Navíc k nim jsem vzala i sestřičku Elinku, bohužel od narození je prý ochrnutá na část tělíčka.Dělá Editce pouze společnost, mladé mít nikdy nebude.

 

 

16.ledna 2011 - Chs z Doubí prodávala coronetku KARKULKU slate blue.Jela jsem si pro ni a dovezla jsem ještě slate blue sheltii JASNĚNKU.Měla plíseň na zádech.Pomocí Imaverolu se vše vyléčilo.

3.ledna 2011 - jela jsem pro prvního morčáka do Chs Od Klimentky do Prahy . MARLON se vezl domů autobusem v malé přepravce koupené hned v Praze.

27.prosince 2010 - dovezli jsme první morčici, IZABELU,aguti zlatou crestedku.Byla však těhotná a převážení a následný stres ji neudělal dobře.Onemocněla toxémií a za 14 dní se její stav zhoršil a během jednoho dne zemřela.