Odchovy A5-Z5

 




22.prosince 2017 - druhý vrh samičky Filipíny Le Grace se povedl a očekávané magpie miminka se narodili,navíc obě holčičky. Tatínkem se poprvé stal náš odchovanec Habeš Le Grace.

5.12.2017 - maminka Quaky Le Grace a otec Narcyz Cerdo Vesuvio

4.prosince 2017 - jsem v kotečku samičky Morava Le Gracenašla 3 malé kuličky,samé holčičky.Samička porodila navečer a tatínkem se stal opět dalmatinek Hulk Happy Quinea Pig.

26.listopadu 2017 - samička Libuška Le Grace přivedla na svět 4 miminka cuy.Každé má jinou barvu a zásluhu na tom má tříbarevný sameček Santos Le Grace.Máme 3 samečky a jednu holku.

31.října 2017 - dnes ráno jsem přišla k porodu samičky Sante pod Řivnáčem.Právě porodila poslední,třetí, miminko.Všichni jsou to obříci, takže holka dostala asi pořádně zabrat - váhy 107g,130g,131g.Tatínek je Agar Le Grace.

27.října 2017- opět jeden početný vrh,tentokrát váhově pěkně vyrovnaný.Paterčata porodila Paráda Le Grace. Tatínkem se stal tímto vrhem už naposledy sameček Online Antares,který nás nedávno opustil na nebeské louky...
U nás v Chs poprvé dvě holky v barvě solid aguti oranžová.Tento gen získali ze strany tatínka a jeho předků.

21.října 2017- dnes porodila Malinká Le Grace mláďata v úžasném počtu 6 kousků. Všechna byla skoro stejně velká,až na jednoho mini dalmatinka. První dva dny zůstal u mámy,ale potom už bylo vidět,že tak malý přežít nemůže.Proto jsem ho vzala domů na náhradní výživu.Tatínek je opět Hulk Happy Quinea Pig

16.října 2017 - dneska po ránu se cuy samičce Chvilka Le Grace narodili 4 miminka. Jsou všechny sněhově bílé po rodičích. Tatínek je krásný velký cuy sameček Sancho z Kozího hrádku. V současné době již váží 2400g.Je to jeden ze dvou největších samečků u nás.

18.září 2017 - dnes jsem našla v kotečku cuy samičky Libuška Le Grace a cuy samečka Santos Le Grace jednu malou divokou kuličku.Narodila se úplně nečekaně. Samička byla se samečkem již od zimy a nechtěla zabřeznout. A díky tomu, že nakonec zabřezla jen s jedním miminkem jsem na ní ani březost nepoznala... :-)

8.září 2017 - narodili se 4 červená miminka cuy samičce Chvilka Le Grace a samečkovi cuy červená california Vilda z Kozího hrádku. Tentokrát převaha holčiček a jedna je opět v srsti rex. Později uvidíme, kolik jich bude mít kalifornskou kresbu.

2.září 2017 - dnešní den miminek zakončuje 3 porodem cuy samička Ikaria Le Grace.Její druhý vrh nám přinesl překvapivě miminka v barvě magpie, po tatínkovi Sancho z Kozího hrádku mají vlohu pro californskou kresbu a RG.

2.září 2017 - druhé překvapení se konalo u samičky Apolenka Le Grace, které se narodili 4 miminka, jedno jsem našla již mrtvé. Byl to také dalmatinek v černé barvě.Další dva kluci jsou pěkní dalmatinci, holčička je trochu menší. Tatínkem se stal Online Antares, stříbrný sameček, který nám nedávno zemřel... :-(

2.září 2017 - cuy samička Jolanka Le Grace měla obrovské bříško, narodila se jí ale jen jedna samička. Jestli bude po tatínkovi Sancho z Kozího hrádkucalifornia,-to se uvidí časem.

11.srpna 2017 - černá samička Malinká Le Grace se samečkem dalmatinem Hulk Happy Quinea Pig porodila dva černé samečky. :-)

27.července 2017 - Opět miminka od kalifornských rodičů: Kréta Le Grace a Xavier z Krásné hory - mají společně 3 kluky. Největší byla samička,která však bohužel porod nepřežila. Všichni vypadají na budoucí kalifornskou kresbu.

25.července 2017 - samička klasického morčete,dalmatinka Vincza Le Grace,porodila 5 krásných miminek v několika barevných provedeních a z toho 4 dalmatínky. Otcem se stal již postarší sameček stále působící v chovu,-On-line Antares.

23.července 2017 - u samička Vendeta Le Grace jsem odpoledne našla 4 mlá´data.Jeden sameček byl ale mrtvý. Ostatní miminka v pořádku.Tatínkem se stal velký kalifornský samec Sancho z Kozího hrádku a dvěma miminkám nadělil po předcích rex srst.

19.července 2017 - opět prvorodička,-samička Ice Cream Le Grace, má čtyři pěkná miminka, dobré váhy,a možná budou california. Jedno se opět povedlo v srsti rex,nádherný bílý sameček. Tatínek Sancho z Kozího hrádku.

16.července 2017 - třetí vrh samičky Calamity Jane - samé holky, ale dost malinké. Všechny se povedli s krásným bílým vírkem na hlavě-am.crestedky. Tatínkem je Xavier z Krásné hory.

14.července 2017- dvě miminka u samičky Vesna z Morčecího doupěte- překvapení v úžasné černobílé barvě.Překvapení i proto, že jsem čekala po obou rodičích aguti barvičky.Tatínkem se stal Santos Le Grace.

11.července 2017 - dnešní den byl již po čtvrté ve znamení čtyřčátek,tentokráte malých morčátek-dalmatinského páru.. Mamina-dalmatinka Galena Le Grace porodila 3 dalmatinky s krásnou kresbou na hlavě i těle,-samí kluci. :-) Otec je sameček Agar Le Grace.

7.července 2017 - cuy samička bílá california Ice Queen Le Grace porodila dnes také 4 miminka .Tatímkem se stal californský samec Vilda z Kozího hrádku,-možná se některá z nich zbarví do kresby california... :-D

7.července 2017 - cuy samička Opaya Le Grace má svoje první miminka se samečkem Sancho z Kozího hrádku. Stříbrná miminka,-možná se některá z nich zbarví do kresby california...

4.července 2017 - prvorodící cuy samička Nautila Le Grace porodila 3 samičky a 1 samce, všechny v aguti zlaté barvě. Tatínkem se stal opět- podruhé- v našem chovu působící cuy - Vilda z Kozího hrádku,-možná se některá z nich zbarví do kresby california...

26.června 2017 - cuy samička Vaka Vaka Le Grace porodila jen jedno miminko.Je to holka a je to cvalík o váze skoro 200g.Tatínkem je cuy california- Sancho Kozí hrádek.

14.června 2017 - první vrh u nás působícího californského tatínka Vildy z Kozího hrádku a californské samice Bazalky Le Grace. Miminka mají rex babičku a je možné, že mezi nimi budou rexíci. Toto upřesníme později, stejně tak vybarvení california.

27.května 2017 -Cuy samička Flota z Kozího hrádku během dopoledne překvapila 3 velikýma holčičkama s krásnými váhami.Otec tohoto vrhu jenáš odchovanec, již prodaný -kalifornský cuy sameček Comanche Le Grace