Odchovy A1-Z1

 

7.září 2014 - se narodili 2 slečny a kluk páru aguti zlaté Dajsy Le Grace a dalmatin černému Timotheyovi Le Grace.Tři NS dalmatínci:červená,aguti zlatý a černá dalmatinka.
27.srpna 2014 - Lionel Plzeňský kraj po druhé otcem.Maminka Gizelda Magpie Unicorn porodila po mnohaměsíčním pobytu u Lionela konečně miminka- dvě moc pěkné aguti holky.
18.srpna 2014 - porodila Betty Le Grace dvě velká mrtvá miminka.Zůstali v plod.obalu a zadusili se. jedno bylo slate blue ,druhé aguti zlaté.
17.srpna 2014 - Registrace: Dnes jsme vezli na výstavu do Toulcova dvora v Praze 7 morčátek.Zadařilo se registrovat 6 z nich. Při zpáteční cestě jsme viděli tuhle krásnou duhu. Tak snad přinese štěstí!
5.srpna 2014 - Po 8 měsíční ,,známosti,, se konečně narodili potomci mému oblíbenému samečkovi Lionelovi Plzeňský kraj.Budou to morčátka na mazlíky, přesto mi Nota Le Grace udělala radost.Povedla se totiž kopie prcka Lionela, malý saténový sable stříbrný sameček.Další dvě miminka jsou stříbrní (sable?) kluk a holka.
29.července 2014 - se narodili 2 kluci a 1 holka stříbrnému páru Marlonce Le Grace a Online Antares samečkovi. Miminka jsou bohužel do chovu moc světlá,takže půjdou na mazlíky.
8.července 2014 - CUY vrh:otec Saturnin od Ječmínka a maminka Sita Morčecí doupě,- a toto je výsledek v podobě 5 krásných stříbrných miminek ,2 kluků a 3 holčiček.Narodili se odpoledne a Sita mi udělala obrovskou radost! Holčičky prostě musí zůstat doma.
1.července 2014 - v kotečku se objevilo cosi bílého, na první pohled zmuchlaný papír.Byl to ale jeden malý kluk, který se narodil dvěma aguti rodičům Selin Budweis a Montymu Le Grace. Uvidíme později, jestli to nebude nakonec zbarvením himalájec.
29.června 2014 - se narodil CUY vrh T1 , ve kterém jsou 3 kluci a jedna samička. Maminkou je prvorodící Happy Pet a sameček Saturnin.Zde byl vrh pěkně vyrovnaný, váhově od 116 g do 129g.
25.června 2014 - se narodil vrh S1 samičce Rozince Le Grace a samečkovi Iffineti Farma Kvítkovice.Velikostí hodně nevyrovnaný vrh velikosti miminek od 56g do 120 g!
23.června 2014 - se narodili dvojčátka Samantě Budweis a Marlonovi Od Klimentky. Černá samička se udusila při porodu. Stříbrný sameček má bílé přední tlapičky.
16.června 2014 - se stala Cherry Le Grace maminkou čtyř miminek a Česílko Carmela se stal jejich otcem. Tři miminka dalmatínci a jedno aguti zlaté.
14.června 2014 - se narodila dvojčátka samičce UyUy Garnet a samečkovi Xanadu Pod Stránskou skálou. je to samec a samička.
8.června 2014 - se narodil první vrh Galaxy Le Grace. Tatínek je Uhlík Le Grace. Všechny 4 miminka se povedli krásní dalmatínci.
26.května 2014 - se narodil Mimisek samičce Netykavce a o pár dní déle,1.června, se narodila Naira samičce Jasmíně.Obě miminka ted bydlí společně.Tatínek jedné rodiny je Zeus Dapper Abrakadabra a druhé Indigo Le Grace.
2.května 2014- Cácorce z Holákova Hradu se vydařil parádní vrh 3 krásných miminek dokonale pravidelně zbarvených.Lancelot,Lescaut a Lea mi dělají každodenní radost.Bude trvat ale pouze měsíc a potom půjdou všichni k novým majitelům.Otcem je stříbrný samec Saturnin od Ječmínka.
10.dubna 2014 - se naše cuy rodina rozrostla o jednoho samečka ,jmenuje se Rocky. Byl hodně malinký,40 dní starý vážil jen 360 g. Tak ho zkusíme trochu vykrmit. Je to černobílá magpie.(Váha za další 2 týdny:540 g)
7.dubna 2014 - se narodily 4 miminka Marlonce Le Grace.Dvě stříbrné holky a dva černí kluci.Zůstala nám z nich ale jen polovička, dva byli mrtví. Tatínek je Iffineti farma Kvítkovice.
Opustil nás Furosemid z Přediny, náš FURONEK.Nejmileší morčátko,náš ,,pan starosta,, který stále stál opřený o sklo a koukal,kdo ho podrbe a pohladí.Na něj nezapomenem!
27.března 2014 - Cherry porodila jedno mrtvé veliké mládě oranžové aguti samičku.
23.února 2014 -Toulcův Dvůr 2014Výstava krátkosrstých morčat. Jeli jsme odvést několik malých morčátek novým majitelům a zároveň vzali na registraci i tři naše samce. Registrace se povedla a všichni tři mohou být plně zařazeni do chovu. Jsou to : Othello AnubisUhlík Le Grace a Xanadu Pod Stránskou skálou.
 
22.února se povedl náš druhý Cuy vrh.Maminka Sita Morčecí Doupě a tatínek Saturnin Od Ječmínka se mohou pochlubit stříbrnou holčičkou a klukem v barvě sable. Jsou to dvě obří miminka- 193 g a 190 g !!
11.února 2014 - dlouho očekávaný porod samičky Chakira Le Grace se samečkem Othello Anubis. narodili se dvě miminka,oranžový kluk a holka v barvě dalmatin aguti šedá s krémovou,- zajímavá barvička na dalmatinka :-)
 
31.prosince 2013 - se narodilo 6 miminek Chiméře Rugantino.Jedno z nich už bylo mrtvé ( dalmatinka s krásnou lysinkou)a tak nám jich zůstalo jen 5 ( tři kluci a dvě holky). I tak má Chiméra co živit! Tatínkem se stal Česílko Carmela,-jeho první potomstvo!Miminka budou všechna na prodej!
7.prosince 2013- Happy Pet se narodila jako jediná dcera černé cuy samičky Beauty Z Brandýsa nad Labem a samečka Quida Ze Zubrnic.Pokud se jí bude líbit sameček Saturnin, možná se dočkáme i jejich miminek.
15.prosince 2013 - jsem si z CHS Pod Stránskou skálou dovezla malého Xanadu Pod Stránskou skálou. Je to sameček v pěkné červené barvě a tím jsem si splnila narozeninové přání. :-)
24.října 2013 - Tatranka Le Grace se zasloužila o rekord v naší CHS a to tím,že porodila neuvěřitelných 7 miminek.Jeden chlapeček byl ale bohužel mrtvý,ale i tak se bude muset Tatranka snažit, aby 6 zbylých mláďat uživila.Tatínkem je opět Ifinetti Farma Kvítkovice.Povedli se krásní dalmatinci-holky, černí kluci a jedna aguti zlatá holka.
5.října 2013 - jsme navštívili výstavu v Pardubicích,kulturní dům Dubina.Vezli jsme 3 mladé samečky na registraci.Všichni 3 byli registrovaní: Saturnin Od Ječmínka,Duel Le Grace-náš odchovanec a také Česílko Carmela. A přijela nová cuy samička Sita Morčecí doupě.(viz. foto)
11.září 2013 se povedl dlouho očekávaný vrh samičky Uy-Uy Garnet s tatínkem Rainbow Keeper Mown Hay.Povedlo se pro nás první miminko se srstí v saténu. Je to kluk..Druhá je holka a třetí bílý je kluk.
16.srpna 2013 se narodili první mláďata samičce Tatranka Le Grace a samečkovi Ifinetti Farma Kvítkovice.Jsou to 3 kluci a jedna holčička,povedená dalmatinka.
V polovině července putoval napříč republikou a dorazil k nám černý dalmatinek ,sameček Česílko Carmela.Jakožto nepříbuzný k potomkům našeho Lilka a Timotheye může prokázat své vlohy pro kresbu dalmatinů.
16.června 2013 - dopoledne přišli na svět tyto krásné kuličky.. Maminka Dejsy Le Grace s tatínkem Timothey Le Grace mohou být pyšní na samé dalmatinky.Toto je první vrh bez zastoupení celobarevného jedince.
13.června 2013 - se narodili 4 miminka samičce Dina Le Grace a tatínkovi Marlon Od Klimentky. Malého samečka jsem ale našla mrtvého.Zůstaly jen holky a jsou opravdu zajímavého seskupení barev.Od bílé,přes čoko až po černou. :-D
28.května 2013 - Trochu si dali na čas ,ale přece jen přišli na svět: černá coronetka Jasmína Garnet porodila 3 kluky a jednu holčičku.Tatínkem se stal podruhé tan slate blue Indigo Le Grace. Holčička bohužel třetí den zemřela.
17.května 2013 - jsem po ránu našla Notu Le Grace při olizování bílé kuličky.Vedle koukal Montik a nestačil se divit.Potom se narodila ještě jedna agutí kulička.A Monty Le Grace se stěhoval do jiného kotečku. :-)
Jsou to obříci ve váze 156 a 134 g.