Odchovy A2-Z2

 


25.října 2015 - Dnes se narodilo jedno jediné mládě-sameček Notě Le Grace.Byl obrovský a bohužel udušený.Tak velké mládě jsem dosud u malé samičky neměla-vážil 148g.Poslední 4 měsíce bydlela s On-Linem Antares a už se zdálo, že miminka nechce mít.
 
10.října 2015- Byli jsme registrovat morčátka.Je to těchto 12 holek a kluků:
Malá morčata- Gaveda Le Grace,Fialka Le Grace,Qvaky Le Grace,Sasanka pod Řivnáčem,Santte pod Řivnáčem,Malinká Le Grace,Maskota Le Grace.
A taky cuy morčata- Opaia Le Grace,Princezna Le Grace,Vesna z Morčecího doupěte,Rembrant Le Grace,Santos Le Grace.

Z2
30.září 2015- po dlouhém čekání (5 měsíců)na miminka jsme se dočkali. Stabilnímu páru :Samantě Budweis a Marlon od Klimentky se narodili 3 miminka v aguti šedých barvách.
Y2
15.září 2015- Cuy samička Vendeta Le Grace se během noci stala podruhé maminkou.Po prvním ,nepodařeném vrhu, jsem se toho obávala, ale tentokrát na mě po ránu vykoukla dvě velká zdravá miminka.Vendeta se o ně i zajímá a miminka nechává pít.Otcem se stal poprvé Etienne z Krásné hory.
X2
19.srpna 2015 - samička cuy Lea Le Grace dnes porodila 6 miminek.Čtyři z nich jsem u ní našla ráno ležet mrtvá. Byli to 3 samičky a sameček,-moc pěkní.Je to velká škoda. Tatínek je Milouš Teanse.
W2
4.srpna 2015 - se narodili naší 4leté samičce Dejsy Le Grace tři potomci .Dva kluci a holka.Barvu zdědili po tatínkovi Marlon od Klimentky,letos pětiletém aguti skořicovém samečkovi.Jedno miminko bylo hodně malé, ale přežilo a roste pěkně. :-)
V2
28.července 2015 - se nám narodily 3 holky a kluk po tatínkovi dalmatinovi Česílko Carmella ,samičce Gaveda Le Grace.Mají krásné porodní váhy. Gaveda zvládla svůj první porod velmi dobře i po tom,jak nám málem zkolabovala v minulých vedrech. Je to holka šikovná!
U2
22.července 2015 - po ránu porodila Fialka Le Grace svá první miminka.Jsou to 3 kluci a holka, holka a kluk v saténové srsti! Tatínek je On Line Antares.
T2
20.července 2015 - Svoje první miminka porodila Apolenka Le Grace dnes ráno. První narozené miminko se zadusilo.další jsou v pořádku a vypadá to na 3 holky. Tatínkem je Ifinetti farma Kvítkovice.
S2
21.června 2015- podobně dobře dopadl i tento vrh od Calamity Jane Le Gracea tatínka Humberto. Opět 3 povedení kluci, kteří svou váhou překvapili mě a asi i jejich maminku Calamity. Bříško na takové 3 obříky ani nevypadalo.
R2
12.června 2015- Třetí vrh Cácorka a opět nezklamala pěkně,různo barevnými mláďaty.Otcem je Harlekýn Le Grace.Máme tři pěkné kluky.
Q2
4.června 2015- Dávala si na čas, ale nakonec porodila 3 celostříbrná mimina-2 kluci a holka. Rozinka Le Grace a Ifinetti Farma Kvítkovice.
P2
27.května 2015 - A tento den odpoledne se nám opět zadařilo a naší cuy holce Viktorce z Kentu se narodili 4 potomci.Miminka jsou každé v jiné barvě,-to aby jsme si je nepletli. Tatínkem se stal opět Humberto,- jeho už 5 vrh.
O2
27.května 2015- po ránu jedno překvapení u Vaka Vaka Le Grace: v podobě 3 stříbrnobílých kuliček. Byli to opravdu obříci s váhou od 180 do 194g a jsou to 2 kluci a 1 holka.Tatínkem se stal poprvé Harlekýn Le Grace, který má teď na 5 měsících již 1780g.
N2
25.května se cuy samičce Vendetě Le Grace narodili 4 miminka. Našla jsem je ráno a 3 z nich byla mrtvá, nerozbalená z blány. Zůstal jeden stříbrno bílý aguti klučík. Tatínek je Humberto,- jeho 4 vrh.
M2
20.květen 2015 - Konečně se narodili potomci po Česílko Carmella a samičce Chiméra Rugantino. Samička byla opravdu jak nafouklý balón, a dnes dopoledne porodila 6 miminek! Podařilo se mi být u porodu a tím i zachránit 2 miminka, která se už dusila v porodní bláně. Masáží hrudníčku se ještě rozdýchali....
L2
9.květen 2015 - Galaxy Le Grace vypadala tak na 4 miminka,ale narodili se jí jen 2. Zato jejich váhy byli téměř dvojnásobné oproti průměrné váze miminek- 143 a 145g. (Běžná váha u cuy morčat). Porodila v té největší bouřce ,když kolem ní lítali blesky. Tatínek je Marlon od Klimentky.
K2
4.května 2015- tutu stejnou noc porodila i samička Vanilka Le Grace trojčata v barvách aguti stříbrná a v bílé s pigmentem. Tatínek je Humberto Le Grace, jeho 3 vrh.
J2
4.května 2015 - Lambáda Morčecí Doupě porodila dnes v noci 4 miminka. Jedna ,největší ,samička ležela v kotci mrtvá. byla bílá s pigmentem. Tatínkem se stal Rocky Reef a je to jeho druhý vrh. :-)
I2
2.dubna 2015 - druhý letošní vrh cuy morčátek má na svědomí Troja Le Grace a Humberto. Z 5 miminek to největší bylo mrtvé při porodu.nejspíš se zadusilo, mělo na sobě ještě celou blánu.
 
CH2
25.února 2015 - po zimní pauze se nám zase začnou rodit miminka.Máme připuštěno několik samiček malých morčat, ale i několik velkých cuy. Dnes se narodili 3 miminka prvorodičce cuy- Lea Le Grace a tatínkem je ,také poprvé, Humberto.
H2
16.prosince 2014 - Sára z Krásné hory, samička morčete cuy, porodila tři potomky. Samec a samička jsou sable s bílou a třetí sameček je aguti stříbrný s bílou. Tatínkem se stal poprvé černý cuy magpie Rocky Reef.
G2
27.listopadu 2014 -po ránu krásné překvapení: Samantha Budweis mi nadělila tyhle aguťačky.Otcem se stal Marlon Od Klimentky. Všechny 4 jsou holky! Solid aguti skořicová zůstává doma. :-)
F2
16.října 2014 - se Notě Le Grace narodila jedináček saténová stříbrná aguti holčička. Tatínek je saténový sameček Lionel Plzeňský kraj.Je to taková malá kulička.Krásná sestřička saténového samečka Xantyho Le Grace z předchozího vrhu Noty.
 
E2
2.října 2014 - Po dlouhém pobytu u Zeuse Daper Abrakadabra se narodili Fatimě from Micky 3 černí potomci.Všichni jsou po mamince sheltie a měli hodně rozdílné porodní váhy. Samička byla u samečka něco přes 5 měsíců.
D2
24.září 2014 - se narodily dvě miminka samičce Selin Budweis.Otcem je Monty Le Grace,je to pěkný velký sameček se samičkou, oba stejné váhy 98 g.Budou mít v dospělosti himi kresbu,tj. tmavé uši,nožky a čumáček na bílém těle.
C2
21.září 2014 - druhý CUY vrh samičky Cácorky z Holákova Hradu a samečka Saturnina od Ječmínka .Opět se jí povedla 3 miminka ,každé jiné barvy.A jako příjemný bonus k tomu jsou všechny 3 samičky!Prostřední samička nám umřela,výhřez střeva.
B2
18.září 2014 - se ještě narodila tahle obří holka Samantě Budweis a Marlonovi Od Klimentky.Měla asi maximální porodní váhu,která se u nás vyskytla u malých morčátek (144g).Dostala jméno Barbie Le Grace.
A2
18.září 2014- se narodili Dině Le Grace a Česílkovi Carmela 3 miminka. Malého chlapečka jsem našla promrzlého a bez života,podařilo se ho oživit a tak je na něm, jestli ten boj teď vyhraje.